Un bărbat din Thailanda susține că a câștigat la loterie cu numerele generate de ChatGPT. El spune că nu este prima dată când folosește inteligența artificială (AI) pentru a calcula numerele la loto.
Patthawikorn Boonrin a postat un clip pe TikTok, care a strâns 240.000 de vizualizări, în care spune că a introdus câteva întrebări ipotetice și câteva numere câștigătoare din anii precedenți și a cerut chatbot-ului numerele câștigătoare.
ChatGPT a generat apoi următoarele numere: 57, 27, 29 și 99. În postare, Boonrin demonstrează cum a reușit să facă sistemul să genereze o serie de numere câștigătoare bazate pe calcule cu anumiți parametri, scrie site-ul tz.de, care citează surse de informare thailandeze.
Thailandezul a menționat pentru postul local de știri CatDumb că nu a fost prima dată când a folosit ChatGPT pentru a genera numere de loterie. Chatbot-ul i-a spus că orice câștig la loterie este doar o chestiune de noroc. AI chiar l-a avertizat să nu „devină prea obsedat” de ideea jocurilor de noroc și mai degrabă „să iasă și să facă mișcare”.
@ai.runlottery มาดูคำตอบเต็มๆ เรื่อง #หวย งวดวันที่1 เมษายน 2566 ของ #ChatGPT ในคืน วันที่ 27 มีนาคม 2566 ช่วงเวลา 20.23 กันครับ #โปรดใช้วิจารณญาณในการไถฟีด #โปรดใช้วิจารณญาณในการรับชม ♬ เสียงต้นฉบับ – เลขพารวย
Cifrele sugerate de ChatGPT i-au adus profit, a explicat bărbatul din Ubon, un oraș din nord-estul Thailandei, dar nu a fost vorba de o sumă mare, ci doar 54 de euro. Spre deosebire de persoanele care renunță la slujbă imediat după ce au câștigat la loterie, Boonrin cu siguranță nu poate face o astfel de mișcare.
Totuși, exemplul thailandezului care aparent dovedește că o persoană poate deveni câștigătoare la loto prin utilizarea inteligenței artificiale a făcut ca postarea sa pe TikTok să devină virală. Destul de mulți oameni speră acum să aibă același succes cu ajutorul ChatGPT și, de asemenea, să poată câștiga bani ușor.
Geoffrey Hinton, considerat a fi „nașul inteligenței artificiale (AI)”, și-a dat demisia de la Google, și a avertizat în legătură cu pericolele „destul de înfricoșătoare” care se ascund în spatele evoluțiilor din domeniu.
Geoffrey Hinton, în vârstă de 75 de ani, și-a anunțat demisia de la Google, într-o declarație pentru New York Times, spunând că acum regretă munca pe care a făcut-o. Ulterior, într-o precizare de presă oferită pentru jurnaliștii BBC, a subliniat că unele dintre pericolele chatbot-urilor sunt „destul de înfricoșătoare”.
„În acest moment, ei nu sunt mai inteligenți decât noi, din câte îmi dau seama. Dar cred că vor fi în curând”, a punctat Hinton.
Hinton a spus, în același context, că vârsta lui a jucat un factor decisiv în decizia sa de a părăsi gigantul tehnologic Google: „Am 75 de ani, așa că este timpul să mă pensionez”.
Cercetările de pionierat ale lui Geoffrey Hinton în domeniul învățării profunde și al rețelelor neuronale au deschis calea pentru sistemele actuale de inteligență artificială precum ChatGPT, precizează BBC.
În inteligența artificială (AI), rețelele neuronale sunt sisteme care sunt similare cu creierul uman prin modul în care învață și procesează informații. Ele permit AI să învețe din experiență, așa cum ar face o persoană. Aceasta se numește învățare profundă.